Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας Κυριακή 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ξενώνας κακοποιημένων Γυναικών του δήμου Λαμίας στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία με στόχο την ενημέρωση την υποστήριξη για τα δικαιώματα των γυναικών και τίτλο: ¨Καμία Γυναίκα Μόνη”
Στην πολύ ενδιαφέρουσα με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα δράση συμμετείχαν επίσης το Τμήμα κοινωνικής πολιτικής,η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας, το Κέντρο κοινότητας, το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας ΕΛΑΣ, το Κέντρο Υγείας , η ΤΟΜΥ και η ΔΥΠΑ Λαμίας.
Ο ΛΑΜΙΑ-FM1 στηρίζει κάθε πρωτοβουλία κοινωνικού αντίκτυπου και βρέθηκε σήμερα στην πλατεία Πάρκου όπου και στο μικρόφωνο του σταθμού μίλησαν εκπρόσωποι των συμμετεχόντων στην δράση.
Η Αλεξάνδρα Μαγγίτα εκπρόσωπος του τμήματος ΔΥΠΑ Λαμίας μίλησε για τις δυνατότητες εύρεσης εργασίας των γυναικών μέσα από στοχευμένα προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας αλλά και εμπλουτισμού του βιογραφικού τους μέσω των αντίστοιχων κατάρτισης.
Εκπροσωπώντας την Τοπική Ομάδα Υγείας η κ. Βαχλάβα Βασιλική τόνισε την σημασία της υγείας και της πρόληψης που συχνά λόγω των υποχρεώσεων εμείς οι γυνάικες αμελούμε καθώς και την συμβολή της ενημέρωσης στην πρόσβαση των υπηρεσιών υγείας.
Στην δράση συμμετείχε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδιοικογενειακής βίας ΕΛΑΣ του τμήματος της Λαμίας με ενημερωτικό υλικό για το οποίο ο υπεύθυνος Αστυνόμος Β΄ Νίκος Υφαντής ενημέρωσε μιλώντας στον ΛΑΜΙΑ-FM1.
Ο δήμαρχος Λαμίας Πανουργιάς Παπαιωάννου τόνισε στο μικρόφωνο μας πόσο σημαντική είναι η στήριξη των γυναικών αλλά και οποιουδήποτε πολίτη υφίσταται βία ενώ σημείωσε ότι η Παγκόσμισ Ημέρα της Γυναίκας στάθηκε ως αφορμή να πραγματοποιηθεί μία πολύ σημαντική ανοικτή στο κοινό εκδήλωση.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Ψειρόπουλος που μίλησε για την στοχευμένη αυτή πρωτοβουλία ειδικά σε περιόδους όπου τα περιστατικά βίας αυξάνονται συνεχώς.


















