Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας αναβίωσε σήμερα η αιματηρή ληστεία σε βάρος Λαμιώτη επιχειρηματία ,τον Φεβρουάριο του 2013.
Στις 22 Φεβρουαρίου περίπου στις 12 το μεσημέρι ,την ώρα που ο 38χρόνος τότε επιχειρηματίας βγήκε από το κατάστημα του έχοντας σε τσάντα το ποσό τον 210.000ευρώ προκειμένου να πληρώσει τις υποχρεώσεις ,δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή του επιτέθηκαν τον πυροβόλησαν τέσσερις φορές και τους πήραν την τσάντα.Τα τραυματά του ήταν διαμπερή και χρειάστηκε η πολύμηνη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αθήνας αλλά και μεγάλος χρόνος αποκατάστασης.
Έντεκα χρόνια μετά έχει ταυτοποιηθεί μόνο ο ένας από τους δράστες ,τον οποίο σήμερα το δικαστήριο(ΜΟΔ) έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 16ετών με δικαίωμα έφεσης ,η οποία και ασκήθηκε αφού ο κατηγορούμενος δεν αποδέχεται την συμμετοχή του στη ληστεία.
Παράλληλα βέβαια ο ίδιος κατηγορούμενος για την επίθεση εναντίον του επιχειρηματίας χονδρικής πώλησης τσιγάρων κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε σε άλλη ληστεία σε βάρος Λαμιώτη εργολάβου το Μάρτιο του 2019. Και για την υπόθεση αυτή έχει κριθεί πρωτόδικα ένοχος και τώρα αναμένει την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο Λαμίας.
Στην ταυτοποίηση του και την απόδοση κατηγορίας έπαιξε ρόλο γενετικό υλικό που βρέθηκε στη μηχανή που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία όπως και μια γόπα τσιγάρου, ενώ τα στοιχεία του είχαν εντοπιστεί και στην πρώτη υπόθεση.

















