Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Λαμία διαφωνεί με την μεταφορά του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή του Γοργοποτάμου, θέμα που θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας κατά την αυριανή συνεδρίαση.
Ο Επικεφαλής της παράταξης Βασίλης Κυριακάκης φιλοξενούμενος του κεντρικού δελτίου του ΛΑΜΙΑ-FM1 τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα εκφράζοντας την άποψη ότι είναι θετικοί να δημιουργηθεί νέο μουσείο στην περιοχή του Γοργοποτάμου, αλλά δεν αντιλαμβάνεται το αίτημα της μεταφοράς του υπάρχοντος της Εθνικής Αντίστασης από την κεντρικη πλατεία της πόλης.
Η Εθνική Αντίσταση δεν περιορίζεται στο γεγονός της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, ανήκει σε όλους τους Έλληνες και ο χώρος του συγκεκριμένου Μουσείου πρέπει να είναι στο κέντρο της Λαμίας σημείωσε ο κ. Κυριακάκης.
Θεωρεί, συνέχισε ότι είναι ως ίδρυμα ικανό να φέρει επισκεψιμότητα όταν φυσικά λειτουργήσει στο νέο ανακαινισμένο διπλανό χώρο από εκεί που στεγάζεται σήμερα ενώ τόνισε ότι τα μουσεία της πόλης παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης στελέχωσης με ευθύνη των δημοτικών Αρχών.
Ο Επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών μίλησε για απόπειρα”κλοπής” του μουσείου από όσους αιτούνται την μεταφορά του και για απαξίωση από την παρούσα δημοτική Αρχή και ζήτησε την απόσυρση του συγκεκριμενου θέματος από την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικου Συμβουλίου γιατί προκαλεί διχασμό στην κοινωνία.
Στη συνέχεια ο κ. Κυριακάκης, συμπλήρωσε ότι στο παρελθόν ως παράταξη υπέβαλλαν αίτημα για την έκθεση των τεχνικών υπηρεσιών όσον αφορά το κτίριο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης αλλά δεν πήραν απάντηση.

















