Στο κεντρικό δελτίο του Lamia FM-1 96.2 μίλησε το μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Καμένων Βούρλων Γιάννης Ανεστόπουλος με αφορμή τη συνάντηση που πραγματοποίησαν οι αγρότες της περιοχής χθες Πεμπτη (2/10), εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για τις τελευταίες εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα.
Όπως ανέφερε, υπάρχει πλέον σχεδόν επίσημη δήλωση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιάρα ότι δεν θα καταβληθούν οι ενισχύσεις για τα βιολογικά, συνολικού ύψους περίπου 380 εκατομμυρίων ευρώ. «Αυτά τα χρήματα θα λείψουν πάρα πολύ από την αγορά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ούτε τα προηγούμενα ποσά για τα βιολογικά έχουν πιστωθεί στους παραγωγούς», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος τόνισε ακόμη τα προβλήματα με το κλείσιμο του ΟΣΔΕ «τελευταία στιγμή», που σημαίνει ότι χιλιάδες αγρότες δεν θα ενταχθούν στα προγράμματα, με την απώλεια να ξεπερνά συνολικά το μισό δισεκατομμύριο ευρώ.
«Τα πράγματα είναι τραγικά. Τα χρήματα αυτά δεν πρόκειται να τα πάρουμε, το ξέρουμε και βρισκόμαστε σε απόγνωση. Η Ελλάδα έχει εισπράξει πρόστιμα από την Ε.Ε. λόγω κακοδιαχείρισης και πλέον έχουμε το όνομα των αφερέγγυων. Η κατάσταση για τους αγρότες γίνεται όλο και πιο δύσκολη», δήλωσε ο κ. Ανεστόπουλος στον Lamia FM-1.
Παράλληλα, ο κ. Ανεστόπουλος αναφέρθηκε και στις επιπλέον δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας: από τα προβλήματα των κτηνοτρόφων με την ευλογιά έως και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. «Όλα αυτά μαζί δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση για τους παραγωγούς, που βλέπουν το μέλλον τους να γίνεται όλο και πιο αβέβαιο», κατέληξε.

















