Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης τέθηκε το θέμα των αλλαγών που επέρχονται με το πέρασμα του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Λαμιέων στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.
Ο π. Δήμαρχος και επικεφαλής της μειοψηφίας Θύμιος Καραΐσκος μίλησε για θεσμική εκτροπή και τραγική εξέλιξη που δημιουργεί σοβαρές συνέπειες αφού στην ουσία μπαίνει υπό επιτήρηση με κίνδυνο να υποστεί έναν βαθύ διαχειριστικό έλεγχο.
Ξεκίνησε ως επιχείρηση ΟΤΑ και τώρα μπαίνει στη διαδικασία του δημοσιονομικού ελέγχου και σταματά η ευελιξία που είχε.

Στην παρέμβασή του ο κος Καραΐσκος μίλησε για αδιαφάνεια αφού οι μέτοχοι δήμαρχοι δεν ενημερώθηκαν , δεν έγινε προσφυγή και χάθηκαν οι προθεσμίες. Παράλληλα δεν προετοιμάστηκε η λειτουργία του Οργανισμού όπως έχουν αλλάξει τα δεδομένα και εγκυμονεί ο κίνδυνος κάποιοι που ως τώρα λειτουργούσαν με συμβάσεις, να χρειαστεί να επιστρέψουν ακόμη και χρήματα.
Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κυρίτσης διαβεβαίωσε πως δεν χάθηκαν οι προθεσμίες και ο Δήμος είναι σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους των διαδικασιών και ο Δήμος θα αντιδράσει.
Παρακολουθήστε όλη τη συνεδρίαση:

















