Για την παρούσα κατάσταση στο σύστημα υγείας που αποτυπώνεται και στην πρόσφατη έρευνα της eurostat όπου η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σε δυσαρεστημένους ασθενείς μίλησε στον fm1 ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Γ. Ν. Λαμίας Βαγγέλης Οικονόμου σχολιάζοντας παράλληλα τις πρόσφατες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι θα παραδώσει ένα ΕΣΥ καλύτερο από ποτέ, κάνοντας λόγο για πληρη αντίφαση πράξεων και λόγων.
Παράλληλα ο ίδίος σχολίασε το μεγάλο κόστος των υπηρεσιών υγείας που επιβαρύνει τον πολίτη σε αντίφαση με την κακή ποιότητα, την μεγάλη αναμονή και την έλλειψη προσωπικού που έρχονται σε πλήρη αντίφαση με την πρόσφατη έρευνα με βάση την οποία οι Έλληνες είναι ικανοποιημένοι από την σημερινή εικόνα στα δημοσια νοσοκομεία αμφισβητώντας τα αποτελέσματα όπως ανακοινώθηκαν και την διαδικασία αυτή καθ’αυτή.
Για την δυνατότητα παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το κόστος θα επιβαρύνει τον πολίτη διπλά, ενώ εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει λέγοντας ότι θα υπογράφεται μία συμφωνία μεταξύ γιατρών και ιδρυμάτων και σημείωσε ότι οι χαμηλές τους αμοιβές θα τους οδηγήσουν πιθανώς στο να ζητουν επιπλέον χρήματα.
Στην χώρα μας σε ποσοστό 40% τα χειρουργεία είναι κλειστά λόγω έλλειψης προσωικού και 100.000 πολίτες είναι σήμερα σε λίστα αναμονής για χειρουργείο τόνισε ο Πρόεδρος και αναφερόμενος στο θέμα της μη πλήρωσης των θέσεων που προκηρύσσονται για το Νοσοκομείο Λαμίας σημείωσε ότι απαιτείται να γίνονται προκηρύξεις περισσότερων θέσεων εργασίας ωστε να μην διστάζει ο γιατρός να αναλαμβάνει λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι τον περιμένει.
“Η πραγματικότητα με το θέλω απέχει πολύ” σημείωσε ο ίδιος αναφερόμενος και στις δημόσιες τοποθετήσεις του Υπουργού Υγείας καθώς και όσα αυτός δήλωσε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λαμία.

















