Η μάχη για τις θέσεις και τις αλλαγές στο καταστατικό στο 5ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις ανάμεσα στην ηγεσία της Κουμουνδούρου και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.
Το στέλεχος του κόμματος και πρώην υποψήφια βουλευτής Βασιλική Λάζου μέσα από τον ΛΑΜΙΑ FM1 96.2 το χαρακτήρισε «Συνέδριο δημοκρατίας και σύνθεσης όπως αρμόζει στην αριστερά» συμπληρώνοντας ότι τέθηκαν οι βάσεις για την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Εντοπίζοντας το πρόβλημα στις τάσεις και όχι στα ιδεολογικά ρεύματα και παρά το γεγονός ότι στελέχη αποχώρησαν, παραιτήθηκαν και άφησαν αιχμές για τους υπόλοιπους φαίνεται ότι υπάρχει αισιοδοξία για βήματα προς τα εμπρός.
Όσο για την «σκιά» του Αλέξη Τσίπρα που πλανάται πάνω από το ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Λάζου δεν προβληματίζεται καθώς δεν γνωρίζει τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού για το μέλλον.

















