«Ξέσπασε» κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη η μητέρα της, Κούλα Αρμουτίδου. Η εισαγγελέας δάκρισε όταν οι γονείς της έδωσαν λουλούδια.
Η κυρία Αρμουτίδου δεν άντεξε να μείνει μέχρι το τέλος της αγόρευσης της εισαγγελέως και «ξέσπασε» στη δικαστική αίθουσα.
«Γιατί δεν δείχνετε τα πρόσωπά σας; Ροδίτη μάγκα, ψευτόμαγκα. Πόσο μάγκας είσαι; Έριξες την Ελένη μου για να εξαφανιστεί το σώμα του παιδιού μου. Άνανδροι» είπε η κυρία Αρμουτίδου σύμφωνα με το STAR.
Ο πατέρας της Ελένης, Γιάννης Τοπαλούδης, προσέφερε λουλούδια στην εισαγγελέα η οποία δάκρισε.
«Θα αποδοθεί δικαιοσύνη και ας καταστραφεί ο κόσμος όλος. Η Ελένη, το παιδί σας ήταν μια ηρωίδα» είπε η εισαγγελέας. Ο πατέρας της έδωσε λουλούδια και της είπε «αυτά είναι από την Ελένη».
«Δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, συγχωρήστε με. Φτιάξατε ένα δώρο ζωής. Αυτή είναι η κατάρα της ζωής. Άθλια υποκείμενα που διασύρουν τη μνήμη της» ανέφερε η εισαγγελέας.
Βλέποντας αυτή την εικόνα το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
Τους χαρακτήρισε βιαστές
Η εισαγγελέας ανέφερε κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της: «είναι πρόβατο, την πηγαίνουν στη σφαγή. Έχουν σκοπό να τη βιάσουν. Είναι αποφασισμένο ότι σε περίπτωση αρνήσεως η Ελένη δεν θα φύγει από εκεί. Η Ελένη θα βιαστεί. Η Ελένη αρνείται, αντιστέκεται… Φωνάζει “δεν θέλω” και αρχίζουν το ξύλο. Οι ρόλοι εναλλάσσονται. Ο ένας την κρατάει, ο άλλος τη χτυπάει… Δέχεται γρονθοκοπήματα αλλεπάλληλα… Παίρνουν τα μαχαίρια. Γίνεται απόπειρα στραγγαλισμού για να την ακινητοποιήσουν. Δεν ήθελαν να τη σκοτώσουν από την αρχή. Ήθελα να ολοκληρώσουν αυτό που ήθελαν να κάνουν, να τη βιάσουν».
Η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε πως οι κατηγορούμενοι δεν πάσχουν από κάποια ψυχική νόσο και περιέγραψε τη στιγμή που αποφάσισαν να σκοτώσουν την Ελένη: «Σκέφτονται “δεν γλυτώνουμε. Πρέπει να σωθούμε. Τώρα πρέπει να την τελειώσουμε”. Το αίμα είναι πίδακας. Αποφασίζουν “ας την πετάξουμε στη θάλασσα” λόγω των βαρύτατων χτυπημάτων που φέρει η Ελένη πεθαίνει από πνιγμό».
Ο πατέρας έκλαιγε με λυγμούς
«Την περισσότερη ώρα της αγόρευσής της, απρόθυμα βέβαια, έκλαιγα με λυγμούς γιατί εκτός από το νομικό περιεχόμενο είχε και το ανθρώπινο» είπε ο κ. Τοπαλούδης στον ΣΚΑΙ.
«Τέτοιους εισαγγελείς και δικαστές θέλουμε εμείς ως κοινωνία», είπε ο πατέρας της Ελένης και εξήγησε ότι η ιδέα να της προσφέρουν λουλούδια ήταν της συζύγου του.
Στο ερώτημα αν ένιωσαν δικαιωμένοι από την αγόρευση της εισαγγελέως, ο κ. Τοπαλούδης απάντησε: «στιγμιαία δικαίωση και ίσως συμπαράσταση ψυχική».
Εξήγησε ότι μπορεί να βρίσκεται στην τελική ευθεία η δικαστική διαδικασία, αλλά εκείνοι έχουν να βαδίσουν «έναν βασανιστικό ψυχολογικό μαραθώνιο πόνου μέχρι να πεθάνουμε».
Ο κ. Τοπαλούδης, πρόσθεσε ότι «δυστυχώς τα άτομα μην τα χαρακτηρίσω διαφορετικά δεν θα πληρώσουν για τον πόνο που προσέφεραν τόσο απλόχερα στην οικογένειά μου».
Όπως είπε περιμένει να τους επιβληθούν οι ανώτερες ποινές που υπάρχουν στον ποινικό κώδικα, ωστόσο δεν υπάρχει ποινή που πρέπει για τέτοια στυγερά, ειδεχθή εγκλήματα.
«Την Ελένη μας, την βασάνισαν την βίασαν και την δολοφόνησαν έτσι που την δολοφόνησαν», τόνισε και πρόσθεσε ότι για τέτοια εγκλήματα τα ισόβια, πρέπει να είναι ισόβια.
«Δεν μπορεί να είμαστε εμείς καταδικασμένοι εξαιτίας τους σε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο κι αυτοί μετά από μερικά χρονάκια να βγουν έξω», τόνισε.
reader.gr

















