LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΒΙ.ΠΕ Λαμίας: Η επόμενη μέρα απο την καταστροφική φωτιά στην εταιρεία Γιαννίτσης (ρεπορταζ Λαμία FM-1 96.2)

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εμπρησμού της Πυροσβεστικής από την Αθήνα έχει φτάσει στη Λαμία καθώς όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να ερευνηθούν.

Συγκλονιστικές οι εικόνες από την καταστροφική πυρκαγιά που προκλήθηκε χθες στην επιχείρηση Γιαννίτσης στη ΒΙΠΕ Λαμίας, στην κατάσβεση της οποίας συμμετείχαν περισσότεροι από 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, η 7ηΕΜΑΚ και υδροφόρες του Δήμξυ Λαμιέων. Με τις πρώτες πρωινές εικόνες φαίνεται ότι το παρασκευαστήριο έμεινε ανέπαφο από την πύρινη λαίλαπα ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση των εργαζομένων ενδεχομένως σε λίγες μέρες να μπορεί να ξαναλειτουργήσει τμήμα του εργοστασίου.

Την ακριβή εικόνα της καταστροφής περιέγραψε στο ΛΑΜΙΑ FM-1 96.2 ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας και αξιωματικός της πυροσβεστικής εν αποστρατεία  Αχιλλέας Τζουβάρας που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο.

«Στην επιχείρηση έσπευσαν οχήματα και πυροσβέστες από πολλούς νομούς, ενώ στη μάχη ρίχτηκαν και υδροφόρες. Από Λιβαδειά, Θήβα και Οινόφυτα έσπευσαν Πυροσβεστικές Δυνάμεις. Υπάρχει συνάφεια και όχι απαραίτητα σύνδεση της πυρκαγιάς με τα φερόμενα περιστατικά γαστρεντερίτιδας μαθητών απο σχολικά γεύματα που διακινεί η εταιρία.»

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο σήμερα ο χώρος καθαρίζεται από μηχανήματα του δήμου για να σβήσει και η τελευταία μικροεστία.

Σε εγρήγορση οι συναρμόδιες υπηρεσίες Περιβαλλοντος και Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ,κλιμάκια των οποίων αύριο θα ελέγξουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την πυρκαγιά ενώ έχουν εκδοθεί σχετικές οδηγίες.  Ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ευάγγελος Κούκουζας μέσα από το δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 96.2 ότι «θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων που έχασαν την δουλεία τους και το μέλημα είναι όσο πιο γρήγορα να επανέλθει σε λειτουργία η μονάδα Αναφερόμαστε σε 150 οικογένειες. Είναι ένα μεγαλο πρόβλημα για της Φθιώτιδα.»

Παράλληλα ο κ. Κούκουζας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να σταλεί στα κινητά των κατοίκων των γύρω περιοχών μήνυμα 112, αλλά τελικά αποφασίστηκε πως δεν χρειάζεται.

Ως μια δύσκολη μέρα για όλη την περιοχή περιγράφει την επόμενη μέρα από την φωτιά ο επίτιμος πρόεδρος των εγκατεστημένων ΒΙΠΕ Λαμίας Λεωνίδας Μολιώτης καθώς οι εγκαταστάσεις αυτές είχαν  συσσωρευμένη εμπειρία πολλών χρόνων, ήταν καινούργιες και με ισχυρές προδιαγραφές.

Μιλώντας στο ΛΑΜΙΑ FM-1 96.2 μετά από συνεχή επικοινωνία με τον Γιώργο Γιαννίτση εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο γνωστός επιχειρηματίας δεν θα αφήσει του 140εργαζόμενους αβοήθητους. Το ευτύχημα σύμφωνα με τον κ. Μολίωτη είναι ότι στο εργοστάσιο υπήρχαν τέσσερις εργαζόμενοι που βγήκαν εγκαίρως.

«Ο Γιώργος δεν θα τους αφήσει στο δρόμο. Ο ίδιος μου δήλωσε πως δεν θα κλάψει για σίδερα και πως θα τα φτιάξει όλα από το μηδέν πάλι.»

Παράλληλα, ο κ. Μολιώτης σχολίασε τον συσχετισμό με τα μαθητικά γεύματα και τις γαστρεντερίτιδες μαθητών, τονίζοντας πως «η επιχείρηση αυτή είναι 37 χρόνια στην περιοχή μας. Με της νέες εγκαταστάσεις τα τελευταία 10 χρόνια έχει παράξει περίπου 7.000.000 μερίδες γευμάτων. Δεν μπορεί με μια άτυχη στιγμή να το  σταυρώσουμε. Σίγουρα το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο γιατί αφορά μικρά παιδιά, μα δεν είναι σωστή η ισοπέδωση των δεδομένων.»

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο