Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Προσθήκη του lamiafm1.gr στην Google

EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2025: Στην κορυφή ο Οτ Τάνακ με Hyundai

Facebook

Ο Οτ Τάνακ γεύτηκε για πρώτη φορά τη χαρά της νίκης στο εμβληματικό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, κατακτώντας την 22η νίκη της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) και την πρώτη του για φέτος.

Ο 37χρονος οδηγός από την Εσθονία, που αγωνίζεται με την ομάδα της Hyundai Motorsport, κινήθηκε με στρατηγική και ταχύτητα στις απαιτητικές ελληνικές ειδικές διαδρομές. Η σωστή διαχείριση των ελαστικών και η αποφυγή προβλημάτων –που κόστισαν σε αρκετούς ανταγωνιστές του– τον οδήγησαν στην κορυφή της κατάταξης και του χάρισαν 30 πολύτιμους βαθμούς, μειώνοντας τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας στους 12 βαθμούς.

Το βάθρο συμπλήρωσαν ο Σεμπαστιάν Οζιέ της Toyota Gazoo Racing, που επικράτησε στην Power Stage και εξασφάλισε 5 επιπλέον βαθμούς, και ο Αντριάν Φουρμό με επίσης Hyundai. Ο Έλφιν Έβανς, που προηγείται στη γενική κατάταξη του πρωταθλήματος, τερμάτισε τέταρτος, ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2024, Τιερί Νεβίλ, περιορίστηκε στην πέμπτη θέση έπειτα από ένα γεμάτο δυσκολίες τριήμερο, με επαναλαμβανόμενα κλαταρίσματα και τεχνικά προβλήματα.

Στην κατηγορία WRC2, τη νίκη κατέκτησε ο Όλιβερ Σόλμπεργκ με Toyota GR Yaris Rally2, συνεχίζοντας τη δυναστεία του πατέρα του, Πέτερ Σόλμπεργκ, στον κόσμο των ράλλυ.

Facebook

Περισσότερες Ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Editor's Pick