Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Προσθήκη του lamiafm1.gr στην Google

Φουσκόπιτες Σκοπέλου – αφράτες πίτες γεμιστές με τυρί

Facebook

Υλικά

Κομμάτια: 8-10

Για τη ζύμη

Διαδικασία

  1. Για τις φουσκόπιτες Σκοπέλου ξεκινάμε με την ζύμη.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας με τον γάντζο, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
  4. Σκεπάζουμε τον κάδο και αφήνουμε σε μέρος χλιαρό για 15 λεπτά (ή για 30 λεπτά, αν έχουμε περισσότερο χρόνο) για να φουσκώσει η ζύμη.
  5. Τη χωρίζουμε σε 8-10 ίσα μέρη και πιέζουμε το καθένα με τις παλάμες μας για να πλατύνει όσο ένα μικρό πιάτο.
  6. Μοιράζουμε το τυρί στις ανοιγμένες ζύμες και τις κλείνουμε σαν πουγκιά, πιέζοντας τις άκρες τους για να κολλήσουν.
  7. Τις πιέζουμε ξανά για να πλατύνουν λίγο, προσέχοντας να μη σκιστεί η ζύμη και βγει έξω η γέμιση.
  8. Εναλλακτικά, τυλίγουμε κάθε ζύμη σαν φάκελο, κλείνοντας το τυρί στο εσωτερικό και πιέζουμε τις άκρες για να κολλήσουν.
  9. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε περίπου 1 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  10. Τηγανίζουμε τις πίτες σε δόσεις για 5-7 λεπτά, γυρίζοντάς τες τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ωραία και από τις δύο πλευρές και να λιώσει το τυρί στο εσωτερικό.
  11. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

gastronomos.gr

Facebook

Περισσότερες Ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Editor's Pick