Ανακοινώθηκε σήμερα από το Δικαστήριο η απόφαση της χθεσινής συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι κάτοικοι της Παύλιανης και η Επιτροπή αγώνα κατά του Υδροηλεκτρικού.
Η απόφαση του Δικαστηρίου δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο παρότι όπως δημοσιοποιούν οι προσφεύγοντας υπήρξε μια σπουδή να εκδικαστεί η υπόθεση ενώ εκκρεμούν ακόμη άλλες παράμετροι και δίκες.
Σε ανακοίνωσή τους μετά την έκδοση της αρνητικής γιαυτούς απόφασης αναφέρουν
Όταν ο αγώνας είναι άνισος…
Ακούστε λοιπόν μια ιστορία:
Οι κάτοικοι της Παύλιανης κερδίσαμε τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα. Το έργο σταμάτησε. Η τακτική εκδίκαση είχε οριστεί για τον Νοέμβριο.
Κι όμως… Μετά από αίτημα των αντιδίκων, η ημερομηνία μεταφέρθηκε αιφνιδίως στις 4 Σεπτεμβρίου και, ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, η προσωρινή απόφαση ανακλήθηκε. Το έργο λοιπόν μπορεί να συνεχιστεί.
Ναι, πριν εκδικαστούν οι περιβαλλοντικοί όροι στο ΣτΕ στις 24 Σεπτεμβρίου.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, και ακόμα κι αν δικαιωθούμε στο ΣτΕ, η καταστροφή θα είναι πια γεγονός.
Την ίδια στιγμή, ενώ κάποιοι φαίνεται να έχουν την ευχέρεια να «μετακινούν» δικάσιμους, εμείς έχουμε καταθέσει από τις 21 Αυγούστου αίτηση ανάκλησης της οικοδομικής άδειας. Ο Δήμος όμως δεν έχει κάνει ούτε αυτοψία, ενώ μέχρι χθες δεν είχε καν πρωτοκολλήσει την αίτηση.
Μάλλον δεν παίζουμε με ίσους όρους… εσείς τι λέτε;
Και μιας και μιλάμε για «ίσες συνθήκες»: Μόλις στις 10 Ιουλίου, το ίδιο Δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι «συντρέχουν οι προϋποθέσεις έκδοσης προσωρινής διαταγής» και είχε απαγορεύσει κάθε ενέργεια μέχρι την κύρια δικάσιμο.
Δύο μήνες μετά, τι άλλαξε τόσο δραματικά;
( Άραγε να περιμένουμε κι άλλο SLAPP ή άλλου είδους απειλή;)
Επιτροπή Αγώνα Παυλιανιτών κατά του Υδροηλεκτρικού


















