Τέσσερα μη κρατικά πανεπιστήμια έλαβαν άδεια λειτουργίας στη χώρα μας από την Κυβέρνηση δημιουργώντας αντιδράσεις στην αντιπολίτευση.
Η παιδεία είναι ένα από τα μέτωπα που απασχολούν τους πολίτες τόνισε στον ΛΑΜΙΑ-FM1 για το θέμα η πανεπιστημιακός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λάζου. Η συγκεκριμένη απόφαση καταργεί επί της ουσίας το δημόσιο χαρακτήρα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και αφορά ξεκάθαρα ιδιωτικά ιδρύματα που ήδη λειτουργούσαν στη χώρα και επί της ουσίας είναι κολλέγια.
Τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια βρίσκονται σταθερά ψηλά στις λίστες με τα καλύτερα εκπαιδευτικά τριτοβάθμια ιδρύματα ανά τον κόσμο και ήδη πραγματοποιούν συμπράξεις με πολλά ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα ενώ λαμβάνουν μία ελάχιστη χρηματοδότηση από το κράτος γεγονός που δυσχεραίνει το έργο τους, τόνισε η κ. Λάζου .
Μάλιστα μίλησε για καταπάτηση του Συντάγματος το οποίο δεν επιτρέπει τη λειτουργία μη δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υποστήριξε πως η αδειοδότηση των Κολλεγίων θα επιφέρει οικονομική επιβάρυνση στα ελληνικά νοικοκυριά
Η επιβάρυνση στον οικογενειακό προυπολογισμό σημείωσε η κα Λάζου, για να σπουδάσει ένα παιδί σήμερα είναι δυσβάσταχτη και αντί να δοθούν χρήματα απο την πολιτεία ώστε να αυξηθούν οι φοιτητικές εστίες και οι δομές στήριξης των φοιτητών δίνονται για να στηριχθεί η ιδιωτική εκπαίδευση .
Παράλληλα εξέφρασε και αμφιβολίες για την ποιότητα παροχής εκπαίδευσης από αυτούς τους ιδιωτικούς φορείς σημειώνοντας πως δεν θα συγκρίνονται σε σχέση με το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχουν τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια.

















